Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op deze website, gaat u daarmee akkoord. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Knowledge Base

Nikon D7000 en leeglopende accu

Na het installeren van een van de laatste firmware update's doet zich het volgende probleem voor.
De Nikon D7000 accu loopt leeg als je de camera per ongeluk aan laat staan (ook zonder batterij grip).

Laat je per ongeluk de on/off knop op de batterijgrip aan staan lopen beide accu's nog sneller leeg. Zorg je ervoor dat beide netjes op off staan blijven de accu's gewoon geladen. Je hoeft dan ook de batterijgrip niet te verwijderen

Het probleem zit dus niet zozeer in de grip maar in de firmware van de camera.

Bovenstaand speelt in iedergeval bij de firmware versies tot 1 augustus 2012.

(Met dank aan Ed Wintjens voor het uitvoerig testen.)

Waardering: